Soja kip recept

 

Deze knapperige airfryer Soja Kip is een heerlijk knapperig gerecht dat je zal laten watertanden. Met een eenvoudige marinade van sojasaus, kruiden en knoflook, wordt de kip sappig en smaakvol van binnen, terwijl hij knapperig en goudbruin wordt van buiten in de airfryer. 

Bereidingstijd: +/- 50 minuten 

Apparatuur: Instant Vortex Airfryer

INGREDIËNTEN:

  • 2 stuks kipfilet (zonder bot)
  • 2,5 eetlepels sojasaus
  • ½ theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 theelepel gemalen witte peper
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Doe de kipfilets in een kom en voeg de sojasaus, witte peper, suiker, vijfkruidenpoeder en fijngehakte knoflook toe. Meng goed zodat de kip gelijkmatig bedekt is. Laat vervolgens minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

2. Verwarm de Airfryer voor op 195°C.

3. Haal de gemarineerde kip uit de koelkast en leg deze in de Airfryer-mand met de huid naar boven.

4. Bak de kip gedurende 15 minuten in de Airfryer op 195°C.

5. Na 15 minuten, draai de kip om en bak nog eens 10-15 minuten, of tot de kip mooi goudbruin en knapperig is van buiten en volledig gaar van binnen. De exacte baktijd kan variëren afhankelijk van de grootte en dikte van de kipfilets, dus controleer regelmatig of de kip gaar is.

6. Haal de kip uit de Airfryer en laat deze een paar minuten rusten voordat je hem serveert.

7. Serveer de knapperige soja kip warm, eventueel gegarneerd met wat verse gehakte lente-ui of sesamzaadjes.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.