Top 5 beste accessoires voor je Instant Pot

 

Met deze handige accessoires voor je Instant Pot wordt koken niet alleen eenvoudiger, maar ook leuker! Of je nu een doorgewinterde chef-kok bent die graag nieuwe recepten uitprobeert of iemand die gewoon snel en efficiënt maaltijden wil bereiden, deze selectie accessoires biedt voor elk wat wils. Van het stomen van knapperige groenten tot het bakken van heerlijke taarten, deze accessoires maken het mogelijk om je Instant Pot op veelzijdige wijze te gebruiken en creatief te zijn in de keuken. Wij hebben de top 5 handigste en meestgebruikte accessoires voor jouw Instant Pot hieronder op een rijtje gezet. 

Ziva glazen deksel voor Instant Pot

Dit gehard glazen deksel, geschikt voor Instant Pot en andere multicookers, is ontworpen met een stoomopening en roestvrijstalen rand en handvat. Ideaal bij gebruik van de warmhoud-, sauté- en slowcookprogramma's. Het kan ook in de oven worden gebruikt tot 428F (220°C). Geweldig om te serveren en gemakkelijk schoon te maken. In dit artikel lees je waarom een glazen deksel cruciaal is voor slowcooken met je Instant Pot.

Ziva stoommand 5 liter

Dit handige multifunctionele stoommandje voor Instant Pot en andere merken multicookers is gemaakt van hoogwaardig roestvast staal (RVS).
Er is 2,7cm (1,06 inch) ruimte vrij onder het mandje voor een ruim laagje water zodat je voldoende lang kunt stomen. Het afneembare handvat is voorzien van siliconen zodat je jouw handen niet kunt branden. Vaatwasmachinebestendig, gemakkelijk schoon te maken en geurloos.

Het mandje is aan de onderkant en rondom geperforeerd en stoomt voedsel daardoor gelijkmatig en snel, bespaart tijd en energie en maakt koken zo veel gemakkelijker. Ook te gebruiken als zeef. Het is een perfect stoommandje voor het stomen van broccoli, asperges, bloemkool, vis, hotdogs, eieren, tamales of dumplings. Je kunt het ook gebruiken voor snel persen bij het maken van bottenbouillon en bouillon.

Ziva stapelbare RVS dubbele stomer mand met deksel (pot-in-pot)

Deze stoominzet heeft de mogelijkheid om te bakken, koken, roerbakken, sauteren, braden en grillen. Je kunt experimenteren met allerlei smaken, kruiden en recepten met slechts een paar stukjes kookgerei. Onze 2-laagse pan-inzetrekken zijn geweldig voor pot-in-pot koken, het opwarmen van voedsel en zelfs als voedselopslagcontainers. Deze sterke en betrouwbare inlegstomers met deksel zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal van voedingskwaliteit en zullen snel het keukenaccessoire worden waar je niet zonder kunt. Deze zijn perfect voor het koken van Pot in Pot maaltijden en recepten. Met de Instant Pot kun je eten opwarmen zonder de oorspronkelijke smaak of voedingsstoffen te verliezen, zodat je de magnetron kunt vermijden. Het is ook een accessoire dat wordt gebruikt met Instant Pot voor het bewaren van voedsel.

Ziva Instant Pot Bakvorm

Instant Pot bakvormen zijn zo ontworpen dat de zijkanten van de pan kunnen worden verwijderd zodra het koken klaar is. Dit type pan wordt meestal gebruikt voor het bakken van taarten of diepvriespizza's, zodat de vorm van het voedsel niet wordt verstoord wanneer het uit de pan wordt gehaald.

Ziva stoomrek opvouwbaar RVS

  • Eenvoudig stomen in een pan of Instant Pot multicooker.
  • Houdt de levensmiddelen vrij van het water en bevordert het stomen.
  • Opklapbaar en dus geschikt voor elke pan met een diameter van 13 tot 23cm
  • Ruimtebesparend design met uitklapbaar handvat en uitvoerbare voetjes met siliconen rubber voering die krassen voorkomen.
  • Gemaakt van roestvast staal (RVS), geschikt voor voeding dus 100% voedselveilig
  • Eenvoudig schoon te maken en geschikt voor vaatwasser.

Bonus tip: Ziva luxe RVS maatlepel set (18-delig)

Je hebt een geweldig Amerikaans recept gevonden, maar daar kennen ze het metrische systeem niet dus alle hoeveelheden zijn in tbsp, tsp en qt. Wat een gedoe omdat allemaal om te rekenen zeg.

Geen nood! Daar hebben wij iets handigs voor. Deze super handige set bestaat uit 18 maatlepeltjes en maatbekers waarmee je in één keer de juiste hoeveelheid schept die overeenkomst met die recepten. Zo heb je altijd de juiste hoeveelheid kruiden, koffie of andere (bak) ingrediënten en is een heel handig hulpmiddel bij koken en bakken.

Laat je inspireren door deze handige toevoegingen en ga aan de slag met het creëren van heerlijke gerechten die je familie en vrienden zullen verrassen. Met de Instant Pot en deze accessoires wordt koken een plezierige ervaring waar je elke dag naar uitkijkt!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.