Crispy Cauli

 

Personen: 4 als tussendoortje

Voorbereidingstijd: 15 minuten

Kooktijd: +/- 10 minuten

 

Over het gerecht:

Knapperige bloemkoolhapjes met een easy-peasy huisgemaakte smokey hot sauce, waarom zou je er niet van houden?! Licht gestoomde bloemkool wordt omhuld met een dun beslag, voordat ze in gemalen cornflakes worden gegerold en in de nieuwe Instant Vortex Plus dubbele lade worden gekookt tot ze super uiteenlopend zijn. Dankzij de dubbele lade en de nieuwe Sync Finish-functie kan de chilisaus tegelijkertijd met de bloemkool onderweg worden, wat betekent dat de pepers worden opgenomen en blaren terwijl de bloemkool gelijktijdig wordt gebakken!

 

Blus de gerookte chilipepers eenvoudig met ahornsiroop, kruiden en een boter naar keuze, en de saus is klaar voor gebruik. Roer de bloemkool door de zelfgemaakte saus en serveer als tussendoortje, of stapel op een Aziatisch geïnspireerde rijstkom of taco. De mogelijkheden zijn oneindig, dus zorg ervoor dat je ons tagt in je verlengde bloemkoolcreaties. Veel kookplezier!

 

Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • Beslag:
  • 45 gram meel
  • 45 gram maïsmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • style-type:disc"> ½ tl knoflookpoeder
  • 1 ½ tl zout
  • 85 ml water

deklaag:

  • 40 gram gemalen cornflakes
  • 135 gram mee
  • 4-5 grote rode pepers
  • 2 eetlepels ahornsiroop honing
  • 30 ml water
  • 30 gram boter of plantaardig alternatief

 

Uitrusting: Instant Vortex dubbele mand

 

bereidingswijzen:

  1. Snijd de bloemkoolroosjes in hapklare stukjes en stoom ze tot ze zacht zijn.
  2. Maak het beslag door de ingrediënten voor het beslag met elkaar te mengen en in een kom te doen.
  3. Voeg in een tweede kom de geplette cornflakes toe. voeg in de derde kom de 135 g bloem toe, gekruid met zout.
  4. Doop de bloemkoolroosjes een voor een in de bloem, vervolgens in het beslag en tien gleuf in de cornflakes, zodat alle roosjes goed mannelijk zijn. Herhaal dit tot alle roosjes gekleed zijn.
  5. Doe de bloemkool in de ene mand en in de andere rode pepers.
  6. Kies Airfryer op de bloemkoollade, stel de temperatuur in op 205°C en de tijd op 12 minuten. Selecteer Grill op de andere lade, stel de temperatuur in op 205°C en de tijd op 11 minuten, en druk vervolgens op Sync Finish om ervoor te zorgen dat beide laden tegelijkertijd klaar zijn.
  7. Als de roosjes en chilipepers gaar zijn, open je de mandjes en doe je de verfijnde bloemkool in een kom en zet je deze optie.
  8. Trek de stelen van de pepers en pel het grootste deel van de zwartgeblakerde schil eraf. Doe de pepers in een blender met de ahornsiroop/honing, het water en de boter tot een gladde massa. Breng op smaak.
  9. Giet de saus over de bloemkoolroosjes, smullen maar!
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.