Eenden Pannenkoeken

Personen: 4

Voorbereidingstijd: 10 minuten

Kooktijd: 1 uur

Ingrediënten:

  • 4 Eendenbouten
  • 1 el suiker
  • ½ el zout
  • 1 tl 5 kruiden
  • 200 ml kippenbouillon

Voor dienen

  • Hoisinsaus
  • ½ Komkommer, in dunne lappen
  • pace:pre-wrap"> Bosje lente-uitjes, fijngesneden
  • 20-24 kant-en-klare pannenkoeken in Chinese stijl

 

Bereidingswijzen:

  1. Begin met het kruiden van de eendenbouten. Combineer de suiker, zout en 5 kruiden en wrijf het in de huid en het vlees. Leg de eend in een knusse schaal, geschikt formaat voor je airfryer.
  2. Giet de kippenbouillon rond de eendenbouten om ze gedeeltelijk onder te dompelen. De bouillon moet ongeveer halverwege de benen zijn. Voeg naar behoefte wat meer/minder bouillon toe, afhankelijk van de grootte van je ovenschaal.
  3. Selecteer Airfryer en stel de temperatuur in op 170 C en de tijd op 1 uur. Kook tot de eendenhuid krokant is en het vlees mals, als je de huid na 1 uur nog wat krokant wilt maken, bak dan nog 15 minuten in de airfryer.
  4. Zodra de eend gaar is, verwarm je je kant-en-klare pannenkoeken zoals aangegeven, versnipper het vlees en snijd de kleinere schil in plakjes.
  5. Voeg een beetje van de kookbouillon toe aan het vlees om het lekker sappig te houden.
  6. Leg al je gesnipperde eend, warme pannenkoeken, hoisinsaus, bosui en komkommer klaar en serveer direct.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.