Bœuf Bourguignon Recept

Bœuf Bourguignon Recept voor Instant Pot

Een Franse klassieker; de Bœuf Bourguignon. Een heerlijke langzaam gegaarde runderstoofpot met rode wijn, perfect voor een koude winterdag. Dit recept stelt voor om de stoofpot te serveren met aardappelpuree, maar het kan ook worden gecombineerd met een lekker vers stokbrood en ook op zichzelf is het heerlijk. Je hoeft de familie niet naar de tafel te roepen, ze zullen naar binnen rennen zodra de druk uit de Instant Pot is verdwenen en de geur het huis vult.

Ingrediënten

  • Olie
  • 200 g spek
  • 700 g in blokjes gesneden stoofvlees
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 grote witte ui in blokjes gesneden
  • 1 grote wortel gesneden, 1 cm dik
  • 250 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 tl verse tijm fijngehakt
  • 2 el verse peterselie fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes

Beboterde champignons

  • 2 eetlepels boter
  • 450 g kleine witte of bruine champignons in vieren
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper

Voorbereidingsmethode 

  1. Zet de Instant Pot op Saute functie en stel de tijd in op 15 minuten. Voeg de olie toe en bak het spek krokant en bruin, zet het opzij.
  2. Voeg het vlees toe aan de binnenpan en braad het aan alle kanten bruin in de olie/spekvet.
  3. Doe het spek terug in de pan. Kruid met peper en zout. Bestrooi met bloem, schep goed om en bak nog 4-5 minuten om bruin te worden.
  4. Voeg de uien, wortelen, wijn, 2 kopjes bouillon, tomatenpuree, 4 teentjes gehakte knoflook en kruiden toe. Roer goed door met een houten lepel en blus de bodem van de pan af. Sluit het deksel en druk op annuleren om de Sauté-functie te stoppen.
  5. Selecteer Snelkoken op hoge druk gedurende 30 minuten en druk vervolgens op start.
  6. Wanneer het kookprogramma is afgelopen, laat u de druk 10 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen en laat u daarna snel de resterende druk los.
  7. Terwijl de stoom vrijkomt, bereidt u uw beboterde champignons voor: Verhit de boter in een middelgrote koekenpan/pan op middelhoog vuur. Voeg de resterende 2 teentjes knoflook toe en kook tot het geurig is (ongeveer 30 seconden), voeg dan de champignons toe. Laat ongeveer 5 minuten koken, terwijl u de pan af en toe schudt om met de boter te bedekken. Kruid met peper en zout.
  8. Druk op annuleren op de Instant Pot en selecteer opnieuw sauteren gedurende 10 minuten. Voeg de champignons toe en laat de saus sudderen en indikken.
  9. Serveer met aardappelpuree
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.