Recept draadjesvlees/hutspot

 

 

Een heerlijk recept gemaakt door @instantpotrecepten op Instagram . Heb jij ook een lekker recept en mooie foto's stuur ze dan op en dan zullen wij deze ook plaatsen op deze blog!

 

Draadjesvlees: 

Tijd: in totaal 45 minuten incl voorbereiding. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 kg stoofvlees (rib en sukadelappen)
  • 500 ml runderbouillon 
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 3 grote uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 kruidnagels fijngestampt 
  • 4 laurierblaadjes
  • 1/2 theelepel zwarte peper gemalen 
  • 1/2 theelepel kaneel 
  • 1/2 theelepel nootmuskaat 
  • Theelepel mosterd
  • Klont boter
  • Snuf zout 

Bereidingswijze:

  1. Snij het vlees in blokjes en dep met keukenrol droog. Bestrooi met zout. 
  2. Snipper de uien en knoflook. En stamp de kruiden (kruidnagel/peper) fijn indien nodig.
  3. Zet de instant pot op Sauté hoog en bak het vlees aan tot het rondom bruin is. Haal daarna het vlees uit de pan. 
  4. Voeg het klontje boter toe en fruit de uien en knoflook en het blikje tomatenpuree tot het zacht en glazig is. Voeg de bouillon toe en de overige ingrediënten/kruiden. Voeg als laatste het vlees weer toe en roer goed om. 
  5. Zet de instant pot op pressure cook high voor 25 minuten. En na afloop laat nog even 10 minuten via natural release zelf druk afbouwen. Daarna kan je de druk er af halen middels de knop. 
  6. Zet de instant pot op sauté en laat de jus nog even 10 minuten inkoken tot gewenste dikte. Als dit te dun blijft kan je het indikken met maizena. Koud water met een theelepel maizena mengen en dan toevoegen aan de jus en goed blijven roeren. 
  7. Lekker om te serveren met hutspot uit de intstant pot. Heerlijk en zo klaar. 

 

Hutspot:

Tijd:12 minuten 
Ingredienten voor 4-6 personen:
  • 800 gram aardappels 
  • Zak 1000 gram hutspot (of 750 gram wortels en 250 gram uien)
  • Zout naar smaak 
  • Klontje boter 

 

Bereidingswijze:

  1. leg de aardappels onderin de pan met daarboven op de wortels en uien. Schenk water toe tot de aardappels onder water staan en bestrooi met zout. 
  2. Zet de high pressure op 7 minuten en na afloop quick release. Giet het af en stamp het door elkaar met een klontje boter. 

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.