Gnocchi Alla Wodka

Vier Moederdag met een heerlijk zelfgemaakt gerecht dat haar hart zal verwarmen! Trakteer je moeder op een verrukkelijke Gnocchi Alla Wodka, een moderne draai aan een traditioneel Italiaans gerecht. Met zachte gnocchi, romige tomaten-wodkasaus en kaas, bereid in de Instant Pot Duo Crisp multicooker en afgemaakt met de airfryer functie, is dit recept een culinaire verrassing waar ze dol op zal zijn. Laat haar weten hoe speciaal ze is met deze smaakvolle creatie op Moederdag!

 

Personen: 2-3

Voorbereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd: 20 minuten

Totale tijd: +/- 30 minuten

Apparatuur: Instant Pot Duo Crisp multicooker + airfryer

 

Ingrediënten:

  • 1 bruine ui

  • Veganistische boter

  • ½-1 tl chilivlokken (optioneel)

  • 3 teentjes knoflook, geraspt

  • 100 gram tomatenpuree

  • 400 gram Italiaanse gehakte tomaten

  • > 250 ml water

  • 160 ml vloeibare havercrème

  • 60 ml wodka

  • 800 gram gnocchi

  • 60 gram Verworvene mozzarella of Verworvene kaas naar keuze

 

Bereidingswijze:

  1. Snipper de ui fijn en doe deze samen met de boter in de binnenpan. Selecteer Bak op de Duo Crisp met Ultimate Deksel en zet op middelhoog/laag vuur (niveau 2).

  2. Sauteer de uien tot ze glazig zijn, ongeveer 5 minuten.

  3. Voeg de chilivlokken, knoflook, tomatenpuree, gehakte tomaten en water toe aan de pan en roer om te mengen.

  4. Met het snelkookdeksel op zijn plaats, sluit u het deksel en controleer u snelkoken, waarbij u de tijd instelt op 15 minuten

  5. Zodra het kookprogramma is voltooid, voert u een snelle drukontlasting uit.

  6. Roer de verrassende kamerdeur de saus en mix tot een zeer gladde en romige saus.

  7. Roer de wodka erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

  8. Voeg de gnocchi direct toe aan de saus en roer tot de gnocchi onder staat.

  9. Selecteer opnieuw bakken, laat de gnocchi 1 minuut al roerend sudderen, stop dan met roeren en strooi de kaas over de gnocchi.

  10. Verwijder het snelkookdeksel en vergrendel het deksel. Selecteer Air Fry en stel de tijd in op 5 minuten en de temperatuur op 190C.

  11. Kook tot de kaas lichtbruin en gesmolten is, schep en serveer onmiddellijk.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.