Airfryer Kerst gekruide eend

 

Dit recept voor Kerst gekruide eend uit de airfryer is uitzonderlijk vanwege de smaakvolle en sappige resultaten. De kruidenmix, met onder andere de natuurlijke smaak van sinaasappelschil en kerstspecerijen, marineert de eend en helpt de huid prachtig knapperig te worden. Door de eend te laten sudderen in bouillon wordt gezorgd voor malse en goed gekruide eendenpoten. Doordat niet de hele eendenpoten ondergedompeld worden in vloeistof, blijft de huid perfect knapperig en onweerstaanbaar. De airfryer-methode, in combinatie met aromatische ingrediënten zoals uien, sinaasappels en specerijen, versterkt de diepte van het gerecht. De bijbehorende sinaasappelgeïnfuseerde jus, gemaakt van het braadvocht, voegt een heerlijke finishing touch toe. Dit recept balanceert eenvoud met verfijnde smaken en maakt het tot een opvallende keuze voor dit feestelijke seizoen.

 

Ingrediënten

- 6 rauwe eendenpoten

- 1/3 kopje zout

- Kruidenmix

- 6 korianderzaadjes

- 6 zwarte peperkorrels

“Als alternatief: als je geen vijzel en stamper hebt; Gebruik 1 tl gemengde specerijen of Chinese 5-kruidenpoeder"

- Schil van 3 sinaasappels

 

Voor het stoven:

- 1 kopje kippenbouillon

- 1/2 ui, in plakjes

- 2 steranijs (optioneel maar aanbevolen)

- 1 tl korianderzaadjes

- 1 sinaasappel, in plakjes

- 1-2 tl maïzena gemengd met water (voor saus)

 

Bereidingswijze

1. In een grote kom het zout met de eendenpoten mengen, ervoor zorgen dat de poten goed bedekt zijn en laten marineren gedurende 30-60 minuten.

2. Snijd de ui en de dunne schillen van de sinaasappels en leg ze vervolgens in een ovenschaal die geschikt is voor je airfryer-mandje. Besprenkel met wat kookolie en voeg de specerijen toe.

3. Maal de laurierblaadjes, korianderzaadjes, zwarte peperkorrels en sinaasappelschil samen tot een pasta en voeg toe aan de ovenschaal.

4. Voeg de eendenpoten toe, met de huid naar boven, en giet de bouillon erbij. De bouillon moet de poten bedekken, maar ze niet volledig onderdompelen; een beetje van de huid moet boven de vloeistof uitsteken.

5. Bedek de schaal met aluminiumfolie en rooster de eendenpoten op 155°C gedurende 1 uur. Haal na 30 minuten het folie eraf en vul aan met vloeistof. Als het klaar is, moet het heerlijk zacht zijn.

6. Haal de poten uit de vloeistof en zeef de bouillon. Voeg het toe aan een Instant Pot of steelpan, samen met het maïzena/water mengsel, en sauteer tot het dikker wordt.

7. "Als je de huid van de eend knapperig wilt maken, verwarm dan de airfryer voor op de grillstand. Plaats de poten rechtstreeks in het airfryer-mandje en grill enkele minuten tot je het gewenste knapperige resultaat hebt - houd ze goed in de gaten! Laat de eend rusten in het warme mandje terwijl je de saus maakt."

8. Zodra de saus is ingedikt, serveer de eendenpoten met je favoriete bijgerechten en besprenkel met de saus

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.