Instant Pot Slow Cooked Turkey Meatballs in Marinara Sauce

Ingrediënten :

Gehaktballen :

  • 1 el olijfolie
  • 1/2 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 pond gemalen kalkoen
  • 1/2 kop verse peterselie fijngehakt
  • 1/4 kop verse basilicum fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper

Saus :

  • 800gr geplette tomaten
  • 400gr tomaten in blokjes snijden
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/2 gele ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl rode pepervlokken optioneel

Garneer :

  • geraspte Parmezaanse kaas
  • Vers gehakte basilicum

 

Instructies:

Begin met het bereiden van de kalkoengehaktballetjes:

  1. Selecteer SEAR/SAUTE – High – 10 minuten en druk op START .

  2. Als de pot is voorverwarmd, voeg dan 1 eetlepel olie toe aan de binnenpan en voeg de uien toe. Fruit de uien 5 minuten, af en toe roeren.

  3. Voeg de knoflook toe en roer goed door. Druk op ANNULEREN .

  4. Breng de ui en knoflook over naar een grote kom.

  5. Voeg de overige ingrediënten voor de gehaktballen toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.

  6. Gebruik je handen om de gehaktballen voorzichtig uit te rollen, ongeveer 1,5 inch in diameter. Dit maakt ongeveer 15-18 gehaktballen.

    Let op: Rol de gehaktballetjes voorzichtig uit. Gemalen kalkoen is zachter dan gehakt en het mengsel zal erg zacht zijn tot het gaar en stevig is.)

Maak nu de marinarasaus:

  1. Selecteer SEAR/SAUTE – High – 10 minuten en druk op START .

  2. Als de Instant Pot is voorverwarmd, voeg dan 1 eetlepel olie toe aan de binnenpan en voeg de uien toe. Fruit de uien 5 minuten, af en toe roeren.

  3. Voeg de knoflook toe en roer goed door. Druk op ANNULEREN .

  4. Voeg de tomatenpuree toe, roer goed en kook 1 minuut.

  5. Voeg de overige ingrediënten voor de saus toe en roer goed door.

  6. Plaats de kalkoengehaktballetjes voorzichtig in de pot en gebruik een lepel om de gehaktballen voorzichtig naar beneden te duwen en schep saus over de bovenkant van de gehaktballen zodat ze goed in de saus zijn bedekt.

  7. Selecteer SLOW COOK-Custom-High en stel de tijd in op 4 uur . Zorg ervoor dat de drukontlasting op VENT staat.

  8. Serveer kalkoengehaktballetjes over courgette-noedels of spaghettipompoen, en top met vers geraspte Parmezaanse kaas!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.