Instant Pot Slowcook gekruide bier rundvlees chili

 

Deze stevige en smaakvolle slowcooker-chili is een ware traktatie voor liefhebbers van hartige gerechten. Boordevol smaakvolle kruiden en heerlijke bonen, is deze chili perfect voor een gezellige avondmaaltijd met familie. Met een mix van aromatische specerijen, mals rundergehakt en een vleugje cacao, biedt dit recept een geweldige smaakervaring!

INGREDIËNTEN:

  • 3 el olijfolie
  • 1 grote rode ui klein gesnipperd
  • 1 1/2 tl zeezout
  • 2 pond rundergehakt
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el gerookte paprika
  • 2 tl Sriracha poeder
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl mosterdpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • 340 gr bier indien gewenst vervanging voor 2 kopjes runderbouillon
  • Blikje geplette tomaten
  • 1/4 kopje ciderazijn
  • 2 eetlepels wenkbrauwsuiker
  • 2 el sojasaus
  • 1 1/2 tl ongezoet cacaopoeder
  • 2 blikken rode kidneybonen van 14 oz
  • 1 blik van 14 oz Pinto bonen
  • 1 el worcestershiresaus

Garneer opties

  • zure room
  • Geraspte oude cheddar kaas
  • peterselie
  • tortilla chips

 

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Selecteer SAUTE-High en stel de tijd in op 40 minuten.

  2. Terwijl de pot voorverwarmt, meng je je kruiden: gerookte paprika, srirachapoeder, gemalen komijn, knoflookpoeder, uienpoeder, mosterdpoeder, chilipoeder, cayennepeper en gemalen kaneel in een kleine kom en zet apart.

  3. Voeg als de olie heet is de uien en het zeezout toe. Bak gedurende 2 minuten onder regelmatig roeren tot ze net zacht beginnen te worden.

  4. Voeg de knoflook toe en bak 1 tot 2 minuten en voeg dan het gehakt toe. Breng op smaak met zout en kook het vlees in stukken met een spatel tot het vlees zijn roze kleur heeft verloren.

  5. Roer de tomatenpuree erdoor en kook tot ze iets donkerder en gekarameliseerd zijn, ongeveer 1 minuut. Roer alle kruiden erdoor en kook tot het geurig is, ongeveer 1 minuut. Voeg de bier- of runderbouillon toe en roer, terwijl je de bodem van de pan schraapt.

  6. Druk op CANCEL om Sauté uit te schakelen.

  7. Voeg de geplette tomaten, ciderazijn, bruine suiker, sojasaus, Worcestershire-saus, cacaopoeder, nier en pintobonen toe. Combineer alles samen.

  8. Sluit het Pressure Cooking Deksel op de pan en stel de drukontlasting in op VENT.

  9. Selecteer LANGZAAM KOKEN - AANGEPAST HOOG en stel de tijd in op 4 uur.

  10. Wanneer de slowcook-cyclus klaar is, open je het deksel voorzichtig en roer je de chili goed.

  11. Optioneel: Serveer met zure room, geraspte oude cheddar kaas, peterselie en geniet met wat tortillachips!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.