Instant Pot Zero Minute Chicken & Rice Recipe

RONDE: Hoofdgerecht

KEUKEN : Chinees, Oosters

 

APPARATUUR

  • Instant Pot Multi Snelkookpan

 

INGREDINTEN

Lente-ui saus

  • 2 el verse geraspte gember
  • 1 klein teentje knoflook
  • 6 lente-uitjes in dunne plakjes, groene topjes gereserveerd voor de kippenbouillon
  • 1/3 kopje koolzaadolie

Voor de kip

  • 1 kip
  • 5 cm gemberschil dun gesneden
  • Toppen van lente-uitjes uit saus

Chilisaus

  • 3 el Lao man ga crispy chili saus of crispy chili condiment naar keuze
  • 1 limoen
  • 3 el kippenbouillon

Voor de rijst

  • ¼ kopje kippen vel en vetresten verwijder deze van de hele kip of gebruik in plaats daarvan wat fijngesneden kippendijfilet
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 ¼ kopje jasmijnrijst
  • 1 kopje kippenbouillon

 

INSTRUCTIES

  • Kies voor de lente-uisaus voor sauteren en verhoog het vuur tot de hoogste kookstand. Doe een snufje zout in een vijzel, voeg de knoflook en gember toe en meng met de stamper. Voeg de lente-uitjes toe aan het mengsel en zorg ervoor dat je kom hittebestendig is. Voeg de olie toe aan de Instant Pot en verwarm tot het glinstert, maar niet rookt. Giet de hete olie over het lente-uimengsel, laat het sissen, roer en zet opzij.

  • Veeg de Instant Pot schoon. Plaats de kip op een onderzetter en bedek deze volledig met water, waarbij u ervoor zorgt dat u de maximale volumelijn niet overschrijdt. Voeg de gesneden gember en de lente-ui toe aan het water. Selecteer pressure cook, stel de tijd in op 0 minuten en voer vervolgens een natuurlijke drukontlasting (NPR) uit: 1,3 kg kip - 19 minuten NPR 1,4 kg kip - 20 minuten NPR 1,6 kg kip - 22 minuten NPR

  • Haal de kip uit de bouillon en dompel gedurende 1 minuut in een ijswaterbad om te voorkomen dat de kip te gaar wordt.

  • Haal de kippenbouillon uit de Instant Pot en zet apart.

  • Om de chilisaus te maken, voeg je 3 eetlepels chili crisp toe aan een kom, samen met 3 eetlepels kippenbouillon en het sap van ongeveer 1 limoen, naar smaak toegevoegd. Opzij zetten.

  • Maak de rijst door de vleugeltips en het overtollige vel van de kip af te knippen. Voeg de kippenresten toe aan de schone instantpan en bak tot ze knapperig zijn, en je hebt ongeveer 1 eetlepel kippenvet. Terwijl de kip stolt, wast u de rijst onder stromend water tot het water helder is. Verwijder de stukjes kip en voeg dan de knoflook toe. Bak de knoflook licht goudbruin. Voeg de rijst toe en roer krachtig om alle stukjes kip van de bodem van de pan te schrapen. Voeg tot slot de 1 ¼ kopje gereserveerde kippenbouillon toe. Zet het drukkookdeksel vast. Selecteer snelkoken, stel vervolgens de druk in op hoog en de tijd op 3 minuten. Laat een NPR gedurende 5 minuten na het koken.

  • Snijd de kip van het bot (bewaar de botten voor onze heerlijke kippensoep) en warm door. Serveer naast de rijst en het duo van sauzen.

 

OPMERKINGEN

Dit gerecht zou heerlijk zijn naast wat broccoli of gebakken groenten.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.