Jalapeño kaas kroketjes

 

Trakteer jezelf op een knapperige traktatie met deze zelfgemaakte jalapeño kaas kroketjes! Met een verrassende mix van pittige jalapeños en romige cheddar kaas, omhuld met een krokante korst van maïs tortilla chips. Bereid ze voor in je airfryer voor een gezondere optie zonder in te leveren op smaak. Perfect als hapje of bijgerecht!

Bereidingstijd: +- 45 minuten

Apparatuur: Instant Vortex Airfryer

Ingrediënten:

Voor de kroketjes:

  • 3 kopjes aardappelpuree
  • 2 el zure room
  • 1 groot ei
  • 1,5 tl koosjer zout
  • 1,5 tl peper
  • 1,5 kopje geraspte cheddarkaas 
  • ⅓ kopje gehakte jalapeños
  • 2 el gehakte bieslook
  • Olie om te frituren (bij voorkeur koolzaadolie)

Voor het paneren:

  • ¾ beker gemalen maïs tortilla chips
  • ¼ beker paneermeel
  • ½ tl
  • 2 grote eieren
  • 3 el melk
  • ⅓ kopje meel
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. In een grote kom, meng aardappelpuree, zure room, ei, zout en peper tot het een goed mengsel is. Voeg cheddar kaas, jalapeño en bieslook toe. 

2. Vorm het mengsel tot langwerpige ovale kroketjes en zet ze minstens 20 minuten in de koelkast.

3. Rol de kroketjes eerst door de bloem, daarna door eiwit en tot slot door een mengsel van paneermeel en gemalen tortilla chips. Druk zachtjes aan om volledig te bedekken.

4. Verwarm de airfryer voor op 160°C. Bak 3-4 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveer de krokante jalapeño-cheddar kroketjes direct en geniet van de heerlijke smaak!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.