Airfryer chocolade lava cakes

Verwen jezelf en je gasten met deze verrukkelijke Airfryer chocolade lava cakes! Met slechts 10 minuten totale bereidingstijd, inclusief 5 minuten kooktijd in de Instant Vortex Plus, kun je snel genieten van smeuïge, warme chocolade lekkernijen. Het romige cakemengsel vermengd met gesmolten melkchocolade zorgt voor een heerlijke smaakexplosie bij elke hap. Serveer het met een toefje slagroom en een vleugje cacaopoeder voor een perfecte finishing touch!

Porties: 4

Bereidingstijd: 5 minuten

Kooktijd: 5 minuten

Totale tijd: 10 minuten

Apparatuur: Instant Vortex Plus

Ingrediënten:

  • 70 g bloem
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 45 g cacaopoeder, plus een snufje voor garnering
  • 180 ml melk
  • 40 ml olijfolie
  • 1 el vanille-extract
  • 60 g melkchocolade, in stukjes gehakt (plus extra voor garnering)
  • Slagroom om te serveren

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten - behalve de melkchocolade - in een kom tot het mengsel dik en romig is. Voeg een scheutje meer melk toe als de consistentie te dik en plakkerig is.

2. Doe 1 el melkchocolade in elk kopje, voeg vervolgens het cakemengsel toe, gelijkmatig verdeeld over de 4 kopjes. Top elk kopje af met de overgebleven melkchocolade.

3. Selecteer 'Air Fry', stel de tijd in op 5 minuten en de temperatuur op 166°C. Druk op 'Start'. Wanneer wordt gevraagd om 'Voedsel toevoegen', plaats dan de 4 kopjes in de airfryer - negeer het wanneer het display aangeeft om te 'draaien'.

4. Wanneer het kookprogramma is voltooid, verwijder voorzichtig de kopjes en laat ze iets afkoelen voordat je ze bedekt met slagroom, eventuele overgebleven chocolade en een snufje cacaopoeder rechtstreeks in elk kopje.

5. Geniet onmiddellijk van heerlijke smeuïge chocolade!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.