Sous-Vide Steak & Groenten Recept

Instant Pot Sous-Vide Steak & Groenten ReceptSous-vide Steak & Groenten Recept voor Instant Pot

We kennen steak allemaal van de grill, maar heb je ooit een sous-vide steak geprobeerd? Nee? Dan heb je geluk dat je dit recept tegenkomt, want je hebt iets gemist! Probeer deze entrecote met krieltjes, worteltjes en asperges; allemaal sous-vide gekookt. Het perfecte romantische weekenddiner om indruk mee te maken op je partner, geniet ervan!

Ingrediënten

  • 450 g krieltjes
  • 6 worteltjes
  • 10 asperges
  • 4 sjalotten
  • 30 g ongezouten boter
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 2 x 340g entrecote
  • 6 teentjes knoflook geplet
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm

Voorbereidingsmethode 

  1. Vul de binnenpan tot net onder het maximale niveau met heet water.
  2. Selecteer sous-vide modus, custom 87°C, breng op temperatuur.
  3. Houd 3 sous-vide-compatibele zakken met ritssluiting klaar om te vullen.
  4. Voeg krieltjes, worteltjes, sjalotten, 20 g boter, zout en peper toe aan het eerste zakje.
  5. Verwijder zoveel mogelijk lucht door de zak in een kom met water te laten zakken, gebruik het water om de lucht uit de zak te duwen en zorg ervoor dat er geen water in de zak komt. Sluit af terwijl u ondergedompeld bent of gebruik een vacuümverzegelaar.
  6. Als de Instant Pot op temperatuur is gekomen, plaatst u de zak met groenten in de pan, sluit u het deksel en zorgt u ervoor dat het ventiel open staat en kookt u gedurende 1 uur.
  7. Kruid ondertussen 2 x steaks aan beide kanten goed met zout en versgemalen zwarte peper.
  8. Doe de steaks in de tweede zak, leg ze naast elkaar, samen met de geplette knoflookteentjes, rozemarijn en tijm. Opzij zetten.
  9. Voeg in de derde zak de asperges, de resterende 10 g boter, plus meer zout en peper naar smaak toe.
  10. Verwijder zoals eerder zoveel mogelijk lucht uit de zakken. Sluit af en zet opzij bij kamertemperatuur.
  11. Nadat de groenten 1 uur in het waterbad hebben gelegen, verlaagt u de temperatuur tot 154 °C door een deel van het warme water te vervangen door koud. Controleer met een thermometer.
  12. Voeg de steaks, asperges toe en kook nog een uur met de groenten nog in de pan.
  13. Haal de steaks uit de zak, dep ze droog met keukenpapier.
  14. Op een hittebestendige plaats op een rooster, gebruik een keukenbrander om de steaks goudbruin te schroeien, of breng er een beetje bakolie met een hoog rookpunt op aan en schroei ze vervolgens snel (om doorgaren te voorkomen) aan beide kanten en randen, in een zeer hete voorverwarmde, bij voorkeur dikke pan.
  15. Serveer bij de beboterde sous-vide groenten.