In An Instant Part 5 - Kerstdiner Maken Met The Full Freezer | Instant Brands

Wist je dat je je hele kerstdiner diepgevroren kunt bereiden in de Instant Pot Duo Crisp met Ultimate Deksel? Nou, The Full Freezer is terug om je precies dat te laten zien in onze In An Instant serie!

Host: https://www.instagram.com/thefullfreezer/

Alle ingrediënten en instructies zijn hieronder:

INGREDIËNTEN

 • 780g Bevroren kalkoen
 • 250 ml kippenbouillon
 • 2 lentes rozemarijn
 • 3 Knoflookteentjes
 • Olijfolie
 • Zout & peper
 • 400 g gebakken aardappelen
 • 200g wortelreepjes
 • 200g pastinaakreepjes
 • 150g spruiten
 • 8 varkens in dekens
 • 6 Opvulballetjes (120g)
 • Jus om te serveren

Glazuur:

 • Sap en schil van een clementine
 • 3 takjes tijm
 • 1 el honing
 • 10g boter

INSTRUCTIES

 1. Maak de bouillon en giet deze in de bodem van de pan, plaats de onderzetter in de pan, wrijf de bevroren kalkoen in met olie, breng op smaak met zout en peper en plaats op de onderzetter.
 2. Voeg een paar takjes bevroren tijm en bevroren knoflookteentjes toe en zet de pan 22 minuten onder hoge druk, laat de druk dan op natuurlijke wijze ontsnappen.
 3. Terwijl uw kalkoen aan het koken is, zet u uw voedselverwarmer op en plaatst u uw gerecht erop om door te warmen.
 4. Maak vervolgens je glazuur: doe de honing, sinaasappelrasp en -sap en tijm in een steelpannetje en laat op laag vuur inkoken tot een siroop. Haal de tijm uit de pan en voeg de boter toe. Opzij zetten.
 5. Zodra de druk is weggenomen, controleer je met je Thermapen ONE vleesthermometer of de interne temperatuur minimaal 75°C is. Haal de kalkoen voorzichtig uit de pan, nog steeds op de onderzetter en leg op een bord. Was en droog de binnenpot en plaats deze terug op de basis.
 6. Zet de airfryer op voorverwarmen tot 170°C en bedek terwijl deze aan het opwarmen is de kalkoen met een kwastje met het glazuur. Als de kalkoen eenmaal op temperatuur is, leg je de kalkoen op de onderzetter terug in de pan (gebruik handschoenen want de pan zal heet zijn). Bak 6-7 minuten in de lucht tot de schil goudbruin is.
 7. Haal de kalkoen voorzichtig uit de pan, wikkel hem in folie en laat hem rusten in een serveerschaal op je voedselverwarmer.

GROENTEN & VARKENS IN DEKENS VAN BEVROREN + VULLING

 1. Verwarm de airfryer voor op 190°C, terwijl deze aan het opwarmen is, gooi je aardappelen in olie en breng op smaak met zout en peper, voeg ze toe aan de mand van de airfryer met bevroren rozemarijn en knoflook en bak ze 10 minuten in de lucht, keer de helft om weg door koken.
 2. Draai na 10 minuten de aardappelen om en besprenkel met olie, voeg dan de onderzetter en het stoommandje toe en leg de bevroren varkens in dekens en vulling in het mandje. Besprenkel met olie en bak vervolgens 10 minuten in de lucht op 170°C.
 3. Gebruik de kernthermometer om er zeker van te zijn dat de varkens in dekens en vulling gaar zijn (75°C gedurende 2 minuten), als ze niet op temperatuur zijn nog een paar minuten koken of tot ze gloeiend heet zijn. Breng vervolgens over naar een serveerschaal en dek af met folie.
 4. Keer de aardappelen, besprenkel met olie en kook nog 8-12 minuten op 200°C, keer na 5 minuten. Was de stoommand terwijl de aardappelen koken. Zodra de aardappelen lekker krokant zijn, leg je ze op de grote serveerschaal.
 5. Haal de knoflook en rozemarijn uit de inzet, spoel ze snel af en droog ze af, en verwarm ze voor op 190°C.
 6. Gooi je diepgevroren wortelen en pastinaak in olie en honing en plaats ze in de mand van de airfryer – gebruik de onderzetter en de stoommand om twee lagen te creëren. Kruid met peper en zout. Bak in de lucht gedurende 12-15 minuten of tot de pastinaken goudbruin zijn en draai ze halverwege het koken om.
 7. Haal de pastinaken uit de bovenste laag en leg ze in je verwarmde schaal met de aardappelen, vulling en varkens in dekens.
 8. Gooi de bevroren spruiten in olie, breng op smaak en voeg toe aan de bovenste laag. 8 minuten bakken op 170°C, halverwege keren. Controleer met de thermometer of ze gaar zijn en leg ze dan op de serveerschaal.
 9. Kook de wortelen nog 5 minuten op 170°C terwijl je al het andere op een bord opschept en door de jus verwarmt.
 10. Voeg de wortels toe aan je bord, giet jus erover en geniet ervan!

Volg Ons: 
TikTok: https://www.tiktok.com/@instantpot_benelux
Instagram: https://www.instagram.com/instantbrands_benelux/
Onze webshop: https://www.instantpot.nl/

gebruikte product: https://www.instantpot.nl/multicookers/instant-pot-duo-crisp-ultimate/

To the main pageNext article
Powerblog - sign up for newsletter

Would you like more of this kind of useful information? Sign up for our newsletter for the latest news, useful tips and advice, delicious recipes, and special offers. We email at most once a week.