Instant Pot Clementine varkensbuik

Porties: 6
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: <2,5 uur
Moeilijkheidsgraad (1-5): 2
Belangrijkste postpunten voor het promoten van de post:

Kerstmis, ultiem buikspek - sappig en smaakvol met uit elkaar vallend vlees en krokant geknetter, lange kooktijd maar zeer hands-off en supergemakkelijk



Ingrediënten:

*1,8kg Middelgesneden buikspek
*3 clementines
*1 tl zout
*1 tl suiker
*1 tl versgemalen zwarte peper
*1 teentje knoflook, fijngehakt
*50 ml olijfolie

Methode:

1. Snijd met een mes de huid van uw buikspek lichtjes in reepjes van 1/2 cm, zorg ervoor dat u niet te diep door het vet en in het vlees snijdt.
2. Rasp de clementines in een kom, voeg dan het zout, de suiker, de peper en de gehakte knoflook toe en roer door elkaar.
3. Draai het buikspek met de vleeskant naar boven en masseer de clementine rub in het vlees.
4. Leg de buik met de huid naar boven op een groot stuk folie. Vouw de zijkanten van de folie naar binnen om de buik te omsluiten en zo een knus foliebakje te vormen.
5. Leg de buik in de mand van de Airfryer, met het vel naar boven en dep overtollige olie van het vel en strooi extra zout over het vel.
6. Selecteer Gebraden en stel de temperatuur in op 145C en de tijd op 1 uur.
7. Als het uur voorbij is, knijp je de folie dichter rond de buik omdat het vlees dan is geslonken.
8. Selecteer nogmaals Gebraden en stel de temperatuur in op 155C en de tijd op 30 minuten.
9. Zodra de buik klaar is met braden, haal je hem uit de folieschaal en plaats je hem terug in de mand, met het vel naar boven op de grillplaat.
10. Selecteer Air Fry en stel de tijd in op 35 minuten en de temperatuur op 205C. Voorverwarmen is niet nodig.
11. Controleer de buik na 20 minuten en kook tot het kaantjes soezen en bubbelen.
12. Laat de buik 5-10 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Eet smakelijk!

To the main pageNext article
Powerblog - sign up for newsletter

Would you like more of this kind of useful information? Sign up for our newsletter for the latest news, useful tips and advice, delicious recipes, and special offers. We email at most once a week.