Harissa kip recept


Geef je gezin een Spaans uitstapje met deze Harissa kippendijen uit de Instant Pot! Dit gerecht is voor 4 personen en in minder dan 40 minuten klaar. Een perfecte doordeweekse maaltijd! Malse kippendijen gemarineerd in een pittige mix van harissa, citroen en honing en vervolgens gekookt met krieltjes, paprika en chorizo ​​voor een vleugje verrukkelijke smaak. Maak het af met gekruide yoghurt, olijven en verse dille voor een compleet culinair avontuur.

Porties: 4 pers
Totale bereidingstijd: < 40 min

Ingrediënten:

  • 4-5 kippendijen
  • 500 gram krielaardappelen
  • 3 paprika's, in vieren gesneden
  • 120 g yoghurt
  • 225 g chorizo, in stukjes gesneden

 

Marinade

  • 75 g yoghurt
  • 2 eetl harissa
  • 1 citroen, schil en sap
  • 1 eetl honing
  • Zout en peper naar smaak

 

Kruidenmix

  • 4 eetlepels olie naar keuze
  • Royale snuf zout en peper
  • 1 eetlepel van je favoriete kruidenmix in Midden-Oosterse stijl
  • 2 eetlepels Harissa

 

Voor serveren

  • 160 g olijven
  • Tzatziki
  • Gehakte verse dille, optioneel

 

Instructies:

1. Voeg je aardappelen toe aan je Instant Pot en bedek ze met water. Kook gedurende 5 minuten onder druk, gevolgd door een snelle drukontlasting. Als je geen Instant Pot hebt, kun je voor deze fase een pan gebruiken.

2. Meng ondertussen de ingrediënten voor de marinade in een kom, voeg de kip toe en zet opzij.

3. Combineer je kruidenmix en doe de helft op de gesneden paprika's en de andere helft op de gekookte uitgelekte aardappelen.

4. Als je een airfryer met twee laden gebruikt, plaats dan de paprika's met aardappelen aan de ene kant en de kip aan de andere kant. Als je maar één lade hebt, doe dan eerst de groenten en daarna de kip.

5. Frituur de groenten 30 minuten op 180°C en de kip 15 minuten op 195°C. (Vergeet bij dubbele laden niet Sync Finish te selecteren, zodat de twee laden samen eindigen!)

6. Als er nog 5 minuten kooktijd over is, doe je de gehakte chorizo ​​rond de kip.

7. Zodra de kooktijd voorbij is, leg je de knapperige aardappelen en peper op een bord, met de kip en chorizo ​​en strooi je er de olijven, tzatziki en verse dille over.

 

Geniet van een exotisch en smaakvol diner dat snel en eenvoudig te bereiden is!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.