Traybake met gekruide aubergine flatbread, smaakvol vegetarisch recept

Eenvoudig flatbreadrecept met aubergine en Midden-Oosterse kruiden uit de airfryer

Als je dol bent op rijke kruiden en stevige vegetarische maaltijden, is deze traybake met gekruide aubergine en flatbread de perfecte keuze. Zachte, geroosterde aubergine wordt gecombineerd met een warme mix van Midden-Oosterse specerijen, geserveerd op knapperig flatbread met een romige yoghurt-kruidensaus. Het is makkelijk te maken, vol van smaak en ideaal voor een snel diner of een lekkere weekendtraktatie.

Porties: 2
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Apparaat:  Airfryer


Ingrediënten

  • 1 grote aubergine, in grove stukken gesneden
  • Olijfolie, naar behoefte
  • Zout, naar behoefte
  • 1 tl Midden-Oosterse kruidenmix
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik tomaten
  • 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • ⅔ kop yoghurt
  • Klein handje dille, fijngehakt*
  • Klein handje peterselie, fijngehakt*
  • Klein handje noten (amandelen, pijnboompitten of naar keuze)
  • 2 flatbreads
  • Peper, naar behoefte
  • *Dille en peterselie kunnen door elkaar worden vervangen.

Bereidingswijze

Bereid de aubergine

  • Snijd de aubergine in grove stukken en bestrooi met zout. Laat 5 minuten staan om de bitterheid te verminderen.
  • Dep droog, verwijder overtollig zout en besprenkel met olijfolie.
  • Bak in de airfryer op 185 °C gedurende 10 minuten tot ze lichtbruin zijn.

Maak de kruidenmix

  • Meng in een kleine kom de fijngehakte knoflook, Midden-Oosterse kruidenmix en een scheutje olijfolie.
  • Meng dit met de kikkererwten en tomaten.
  • Doe de aubergine in een kom en meng met twee derde van het knoflook-kruidenmengsel.
  • Doe in de ovenschaal de tomaten uit blik en kikkererwten met de resterende knoflook-kruidenmix. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg de stukken aubergine in de saus en bak 10 minuten op 185 °C.

Maak de yoghurtsaus

  • Meng in een andere kom de yoghurt met gehakte dille en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.

Toast het flatbread

  • Leg de flatbreads in de airfryer en rooster op 200 °C gedurende 1–2 minuten, halverwege omdraaien.

Beleg het flatbread

  • Verdeel de yoghurtsaus over de geroosterde flatbreads.
  • Beleg met de geroosterde aubergine, tomaten en kikkererwten.
  • Besprenkel met olijfolie, bestrooi met noten en garneer eventueel met extra dille.

Serveertip

  • Serveer warm, als hoofdgerecht voor twee personen of in stukken gesneden om te delen. Combineer met een frisse salade voor een complete vegetarische maaltijd.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.