Snelle Instant Pot krieltjes met lentegroenten en kruidige knoflookboter

Maak dit frisse lentegerecht in de Instant Pot: boterzachte krieltjes met knapperige groene groenten en een citroen-knoflookboter. Klaar in minder dan 25 minuten!

Op zoek naar een fris, kleurrijk bijgerecht dat snel genoeg is voor doordeweekse avonden maar toch feestelijk genoeg voor een etentje in de lente? Deze boterige krieltjes met knapperige lentegroenten en een geurige kruiden-knoflookboter zijn licht, fris en vol van smaak. En het beste van alles: met de Instant Pot multicooker zet je dit gerecht binnen 25 minuten op tafel!

Porties: 6
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Apparaat: Instant Pot multicooker

Ingrediënten

  • 750 g krielaardappelen
  • 3 teentjes knoflook (ongepeld)
  • 250 ml kippen- of groentebouillon
  • 15 g verse bieslook
  • 15 g verse peterselie
  • 1 sjalot
  • Rasp en sap van 1 citroen
  • 50 g ongezouten boter (op kamertemperatuur)
  • 125 g asperges (ongeveer 1 cm dik)
  • 200 g diepvriesmix van tuinbonen, edamame en doperwten
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Tip: Gebruik je alleen tuinbonen? Verwijder dan de taaie buitenste vliesjes voor het koken.

Bereidingswijze

1. Kook de aardappelen onder druk

Was de krieltjes goed en doe ze in de binnenpan van je Instant Pot. Giet de bouillon erbij en leg de ongepelde knoflookteentjes erop. Breng op smaak met zout. Sluit het deksel, stel de drukgaarfunctie in op 3 minuten, en start het kookprogramma.

2. Bereid het kruidenmengsel

Terwijl de aardappelen koken, snijd je de peterselie, bieslook en sjalot fijn. Rasp de citroen en zet alles in een kommetje apart.

3. Snelle drukontlasting

Als de kooktijd voorbij is, voer je een snelle drukontlasting uit. Controleer of de aardappelen gaar zijn met een vork. Zo niet, kook nog 1 minuut extra.

4. Maak de kruiden-knoflookboter

Haal de knoflookteentjes eruit, pel ze en plet ze tot een gladde pasta. Meng dit met het kruidenmengsel en de zachte boter. Roer goed tot een romige kruidenboter ontstaat.

5. Voeg de groenten toe

Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en halveer de stelen indien nodig. Strooi de asperges en de diepvriesmix van bonen en erwten over de gekookte aardappelen. Sluit het deksel opnieuw en stel de Instant Pot in op 0 minuten drukgaren. Zodra de kooktijd klaar is, direct druk ontlasten.

6. Afmaken en serveren

Voeg de kruiden-knoflookboter toe aan de hete pan, samen met het sap van een halve citroen. Breng royaal op smaak met zout en peper. Roer alles voorzichtig door elkaar zodat de boter smelt en een frisse, kruidige citroensaus vormt.

7. Serveren

Schep de aardappelen en groenten op een serveerschaal en giet de boterige kruidendressing erover voor extra glans en smaak.

Serveer direct als een fris lentebijgerecht, of maak er het hoofdgerecht van met een lichte vegetarische twist.

Haal meer uit je keuken met Instant Pot

Met de Instant Pot wordt koken doordeweeks sneller, smaakvoller en eenvoudiger.

Ontdek onze volledige collectie Instant Pot multicookers en airfryers, slimme, tijdbesparende apparaten die alles kunnen.

Meer inspiratie nodig? Ontdek meer seizoensrecepten in onze receptencollectie
 

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.