Koreaanse pittige kipstoof (Dak Bokkeum Tang)

Koreaanse Dak Bokkeum Tang

Ingrediënten

  • Ongeveer 1100 gram kip met bot, in kleine stukken gesneden (overtollig vet verwijderd) Ik gebruik meestal kipvleugeltjes, eventueel doormidden gesneden
  • 170 gram aardappelen in grote stukken gesneden, of krieltjes (aardappelen in stukjes nemen veel meer van de saus op en vallen echt uit elkaar in de saus en geven het gerecht nog iets meer een zoete smaak, wij vinden dit lekkerder dan met krieltjes)
  • 1/2 middelgrote ui in grote stukken gesneden
  • 2 wortelen in grote stukken gesneden (of baby worteltjes)
  • 2 lente-uitjes

Saus

  • 3 eetlepels gochugaru (chilivlokken)
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels gochujang (gefermenteerde chilipasta, hier is helaas geen alternatief voor)
  • 1 / 2 eetlepel doenjang (gefermenteerde sojabonen, vergelijkbaar met miso)
  • 2 eetlepels rijstwijn
  • 4 eetlepels oestersaus of sojasaus
  • 1 eetlepel gehakte knoflook
  • 1 theelepel geraspte gember
  • zwarte peper naar smaak
  • 1 / 4 cup water of kippenbouillon
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel sesamzaadjes

Bereidingswijze

  • Combineer alle sausingrediënten, behalve sesamolie en zaadjes, en meng deze goed.
  • Spoel de stukjes kip af en dep ze droog met keukenpapier.
  • Druk op de "Sauté" -knop op de Instant Pot. Voeg als de pan heet is 1 eetlepel olie toe. Verdeel de kip in 2 batches en schroei de stukken tot de buitenkant lichtbruin is.
  • Leg alle stukjes kip in de pan en voeg de aardappelen, ui en wortels toe. Giet de saus erover en meng goed om de kip en groenten gelijkmatig te bedekken.
  • Sluit het deksel goed en zet het ventiel op Sealing. Druk op de functie "Pressure cook" (of als jouw Instant Pot dit heeft, "Poultry") en stel met de toets "+" of "-" de tijd in op 10 minuten. Als het programma klaar is, gaat de Instant Pot automatisch naar de "Keep Warm" -modus en begint de timer omhoog te tellen. Draai het drukventiel naar “release” om de druk te laten ontsnappen. Open het deksel.
  • Roer de lente-ui, sesamolie en het sesamzaad erdoor. Als je de saus liever wat dikker wil, haal je het vlees en de groenten uit de snelkookpan, zet je de Instant Pot Sauté-functie weer aan en reduceer je de saus tot het gewenste niveau.
Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.