Worst Ei & Kaas Bagel

Vandaag maken we de Airfryer Sausage, Egg & Cheese Bagel. Dit overheerlijke gerecht is in 15 minuten klaar en fleurt je dag meteen op.

Ingrediënten

  • 2 bagels
  • 2 burgers (worstburgers of runderburgers)
  • 3 eieren
  • 1/2 ui, in blokjes
  • 1/2 groene paprika, in blokjes
  • Geraspte kaas of cheddar
  • Zout en peper
     

Bereidingswijze

  1. Snijd de bagels open.
  2. Leg de burgers in de airfryer en bak op 190 °C gedurende 8–10 minuten, tot gaar. Haal ze eruit en houd warm.
  3. Leg een vel (geperforeerd) bakpapier of een herbruikbare airfryer-mat in de mand en leg de opengesneden bagels erin, snijkant omhoog.
  4. Kies je ei-methode:
    • Egg-in-a-hole: Breek per bagel één ei in het gat. Bestrooi met zout, peper en wat kaas.
    • Roerei: Kluts 2–3 eieren met zout en peper. Meng de ui en paprika erdoor en schep dit in een hittebestendige ramekin (of op een stuk opstaand bakpapier). Bestrooi met kaas.
  5. Airfry op 160 °C gedurende 6–8 minuten, tot het eiwit net gestold is (of het roerei mooi gaar is) en de kaas gesmolten.
  6. Beleg: leg op de onderste helft van elke bagel een burger, daarop het ei (egg-in-a-hole of roerei), extra kaas naar smaak en sluit met de bovenkant van de bagel.
  7. Serveer direct. Smullen maar!

Tip: Voor extra pit kun je wat sriracha of hot honey over het ei druppelen vóór het serveren.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.