Eenvoudige lasagne uit de air fryer

Eenvoudig lasagnerecept met ricotta en mozzarella in de Instant Airfryer

Wie zegt dat je een grote oven nodig hebt om een heerlijke lasagne te maken? Met de Instant Air Fryer geniet je van lagen rijke saus, romige ricotta en smeltende kaas, allemaal rechtstreeks bereid in je airfryer.

Of je nu kiest voor een stevige vleesvariant of een vegetarische versie, deze lasagne komt er goudbruin uit met een perfect gegaarde binnenkant, zonder gedoe en met minimale afwas.

Porties: 4 porties
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Apparaat: Instant Air Fryer

Ingrediënten

Voor de saus

  • Olijfolie (om in te bakken)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 pak vegan gehakt of 500 g rundergehakt
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 500 g tomatenpassata
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el rietsuiker

Voor het ricottamengsel

  • 250 g ricotta
  • 1 ei
  • 100 g Grana Padano kaas, geraspt
  • Een scheutje melk

Groenten & lagen

  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 1 zak verse spinazie
  • 1 basilicumplant (alleen de blaadjes)
  • 1 pak lasagnebladen (ca. 500 g)
  • 1 zak geraspte mozzarella

Bereidingswijze

1. Maak de saus

Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui toe en fruit tot zacht. Roer de knoflook erdoor en voeg het vegan gehakt of rundergehakt toe. Bak tot het bruin is en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.

Voeg de passata, tomatenblokjes en rietsuiker toe. Roer goed door en laat de saus op laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen tot hij iets indikt.

2. Bereid de ricottavulling

Meng in een kom de ricotta, het ei en de geraspte Grana Padano. Klop tot een glad mengsel en voeg een klein scheutje melk toe om het iets losser te maken.

3. Bereid je airfryer en groenten voor

Snijd de courgette in dunne plakjes en zet apart. Was en droog de spinazie. Vet het mandje van je airfryer licht in (of gebruik een ovenschaal die erin past). Verwijder het metalen rek indien je de Instant Vortex Plus gebruikt.

4. Bouw de lasagne op

Begin met de lagen:

  • Een lepel saus op de bodem
  • Lasagnebladen
  • Meer saus
  • Een paar handen spinazie
  • Een laag lasagnebladen
  • Ricottamengsel
  • Mozzarella
  • Courgetteplakjes, licht gezouten
  • Meer basilicumblaadjes
  • Herhaal de lagen tot de ingrediënten op zijn, eindig met saus, ricotta en mozzarella bovenop

Zorg dat de bovenste laag volledig bedekt is met saus en kaas om te voorkomen dat de lasagnebladen uitdrogen tijdens het bakken.

5. Bak tot perfectie

Plaats de lasagne in je airfryer. Stel in op 180°C en bak 25 minuten. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn, terwijl de binnenkant warm, romig en vol smaak is.

6. Laat rusten, snijd & serveer

Laat de lasagne even afkoelen voordat je hem in 4 royale porties snijdt. Serveer met een paar extra basilicumblaadjes voor frisheid en geniet van je ovenvrije lasagne!

Meer airfryer-inspiratie? Ontdek onze Instant Pot receptenverzameling of bekijk alle Instant airfryer-modellen en vind jouw match.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.