Hoe maak ik een airfryer schoon? 

Een schone airfryer is niet alleen hygiënischer, maar zorgt er ook voor dat je maaltijden beter smaken en je apparaat langer meegaat. Volg deze 8 eenvoudige stappen met minimale benodigdheden om je Instant Vortex Airfryer elke keer als nieuw te laten lijken. De schoonmaaktips zijn geschikt voor iedere Instant Vortex Airfryer, en de simpele en effectieve stappen zijn bij ieder model hetzelfde. In dit blog leren we je hoe je het beste jouw airfryer schoon kunt maken, zodat jij jouw verrukkelijke recepten elke keer weer in een schone air fryer kan maken. Daardoor kan je hygiënischer te werk gaan, en heb je langer plezier van jouw Instant Vortex Airfryer!

Instructies

Benodigdheden:

  • Warm water
  • Mild afwasmiddel
  • Zachte spons of borstel
  • Keukenpapier
  • Evt. de vaatwasser

 Stappen

1.      Veiligheid eerst

Veiligheid staat voorop, dus haal eerst de stekker uit het stopcontact en laat de airfryer volledig afkoelen. Zorg ervoor dat er geen water naar binnen kan lopen aan de onderkant tijdens het schoonmaken, daar zit namelijk de elektriciteit.

2.      Verwijder de mand en de lade

Haal de mand en de lade uit de Instant Vortex Airfryer.

 

 

3.      Verwijder overtollige resten

Schud de mand en de lade leeg boven de prullenbak om grote voedselresten te verwijderen, zodat er geen grove voedselresten achterblijven.

4. Was de mand en de lade af

  • Vul de gootsteen met warm water, en voeg een kleine hoeveelheid mild afwasmiddel toe. (of zet de mand en lade in de vaatwasser, nog sneller!)
  • Plaats de mand en de lade in het water en laat ze gedurende 2-3 minuten weken.
  • Gebruik een zachte spons of borstel om eventuele aangekoekte voedselresten te verwijderen.
  • Spoel de mand en lade grondig af onder stromend water.

5.      Maak het verwarmingselement schoon

Veeg met een vochtige doek of keukenpapier het verwarmingselement in de Instant Vortex Airfryer schoon. Controleer goed of er geen voedselresten achterblijven aan het verwarmingselement. Daardoor kan je verwarmingselement minder goed gaan presteren en kan het gaan stinken als je aan het koken bent.

6.      Reinig de binnenkant van de airfryer

Veeg met een vochtige doek of keukenpapier de binnenkant van de Instant Vortex Airfryer schoon, als er hardnekkige vlekken zijn, gebruik dan een beetje mild afwasmiddel. Daarna moet je er wel voor zorgen dat je de airfryer grondig afspoelt en goed droog maakt.


7.      Reinig de buitenkant van de airfryer

  • Veeg met een vochtige doek of keukenpapier de buitenkant van de Instant Vortex Airfryer schoon om eventuele vingerafdrukken of vuil te verwijderen.

8.      Berg de schone airfryer weer netjes op

  • Zorg ervoor dat de mand en de lade volledig droog zijn, en plaats ze dan weer in de Instant Vortex Airfryer. Daarna kan je de airfryer weer opbergen en is deze weer keurig schoon.

 

Met deze eenvoudige stappen houd je jouw Instant Vortex Airfryer in topconditie, zodat je keer op keer van de meest fantastische gerechten kunt genieten. Ontdek ons assortiment Instant Vortex Airfryers voor een groter, kleiner of geavanceerder model. Verbeter jouw kookervaring en til je kookkunsten naar een hoger niveau!

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.