Hoe kook je de perfecte rijst in een Instant Pot multicooker?

 

Waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen: hoe kook ik de perfecte rijst in de multicooker? Of je nou net een multicooker hebt aangeschaft of al wat jaren ervaring hebt, rijst koken in de multicooker is een lifehack die je moet kennen. Door de hogedrukpan gaat rijst koken snel en eenvoudig met geweldig resultaat! We nemen je stap voor stap mee in het proces van de multicooker gebruiken als rijstkoker. 


Rijst Koken in de
Instant Pot Multicooke
r

Stap 1: De juiste rijst kiezen

Begin met het kiezen van de juiste rijst, of het nou Basmati, Jasmijn of langkorrelige rijst is. Volg je recept, gebruik de rijst naar wens en voeg de juiste hoeveelheid water toe (meestal 1:2 verhouding).

Stap 2: Spoel de rijst

Spoel de rijst grondig onder koud water om overtollig zetmeel te verwijderen en plakkerige rijst te voorkomen. Dit resulteert uiteindelijk in een luchtige structuur en de perfecte rijst.

Stap 3: Voeg de rijst toe aan de Instant Pot

Plaats de gewassen rijst in de Instant Pot en voeg de juiste hoeveelheid water toe, samen met een snufje zout voor smaak.

Stap 4: Kies de juiste instelling

Kies de “rijst” instelling op de Instant Pot. Als jouw multicooker deze voorgeprogrammeerde instelling niet heeft, zet dan handmatig de druk hoog en stel de timer in op de aanbevolen kooktijd voor jouw gekozen rijst (afhankelijk van de soort).

Geen Rice programma? Geen probleem!

De Rice knop is een pressure cooking programma met voorinstellingen. Dit kun je ook gewoon zelf instellen.

  • Stel de Instant Pot in op "Pressure cooking".
  • Stel de tijd in op 3 minuten.
  • Stel de druk in op High.
  • Nadat het programma voltooid is laat je de Istant Pot nog 20 minuten vanzelf afkoelen.
    Gebruik de stoomaflaatknop NIET!

Stap 5: Geduld is een schone zaak

Laat de Instant Pot zijn werk doen en weersta de verleiding om de deksel te openen tijdens het kookproces. Rijst heeft tijd nodig om perfect te stomen en te garen.

Stap 6: Laat de rijst rusten

Zodra het koken is voltooid, laat je de rijst nog even rusten met de deksel op de Instant Pot. Dit zorgt ervoor dat de rijst de resterende stoom absorbeert voor de perfecte textuur.

Stap 7: Pluizen en serveren

Gebruik een vork om de rijst voorzichtig te pluizen en voorkom dat de korrels aan elkaar plakken. Serveer de gepluisde rijst als bijgerecht of als basis voor je favoriete gerechten.

 

Ervaar het gemak van de Instant Pot voor perfecte rijst, met keer op keer een geweldig resultaat! Breng magie in jouw keuken met een Instant Pot en begin jouw culinaire avontuur in de keuken. Geef je keuken een upgrade met één van onze veelzijdige en efficiënte multicookers.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.