Toscaanse kip

 

Met een mix van aromatische kruiden en malse kip belichaamt dit gerecht uit de Instant Pot de essentie van comfortcooking. Perfect voor het serveren van 2 tot 4 personen, het brengt een vleugje elegantie op tafel. Snel en moeiteloos geniet je van dit overheerlijke meesterwerk in minder dan 30 minuten, inclusief voorbereidings- en kooktijd.
 

Porties: 2-4 pers
Totale bereidingstijd: < 30 min

Ingrediënten:

Voor de quinoa rijst

- 150 gram quinoa

- 80g rijst

- 250 ml water

 

Voor de Toscaanse kip

- 4 Kippendijen met bot

- 1 ui

- 280 g (of uitgelekte 140 g) Zongedroogde tomaten

- 3 teentjes knoflook, gepeld en in blokjes gesneden

- 125 ml Dubbele room

- 375 ml voorraad

- 320 g Spinazie

- 5 g basilicum

- 1 theelepel Italiaanse kruiden

- Olijfolie, zout en peper indien gewenst


 

Instructies:

1. Kies de bakvorm en voeg een scheutje olie toe, plaats de kip vervolgens in de binnenpot met de huidzijde naar beneden. Kook de kip tot hij goudbruin kleurt, draai hem om en bak de andere kant. Als je klaar bent, haal je de kip uit de pan en zet je hem opzij.

2. Voeg in dezelfde pan de fijngesneden ui toe en bak tot deze goudbruin wordt. Voeg dan de zongedroogde tomaat en de geraspte knoflook toe.

3. Doe ondertussen de bouillon en de slagroom in een kan en voeg deze toe aan de binnenpot. Roer alles door elkaar om te combineren.

4. Doe de gebruinde kip terug in de pan, plaats hem met de knapperige huid naar boven en voeg de onderzetter toe, waarbij de poten tussen de dijen liggen.

5. Plaats een kom op de onderzetter, die geschikt is voor de binnenpot en groot genoeg is om ruimte te laten voor de rijst om te koken en uit te zetten.

6. Voeg de quinoa, rijst en 250 ml water toe aan de kom met een flinke snuf zout en sluit het snelkook deksel.

7. Drukkoken op hoge temperatuur gedurende 2 minuten, gevolgd door 10 minuten natuurlijke drukontlasting.

8. Zodra de kooktijd is verstreken, verwijder je de deksel. Maak de quinoa rijst los en verwijder de kom. Opzij zetten.

9. Haal de stukken kip eruit en roer de spinazie, gehakte basilicum en gemengde kruiden erdoor. Roer tot de spinazie door de restwarmte slinkt en breng de saus op smaak. Verdeel de quinoa rijst in kommen en serveer.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.