Crispy chicken caesar

Geef de eenvoudige, in de winkel gekochte kipschnitzel een boost met deze smakelijke versie van een Crispy chicken caesar! Dit heerlijke gerecht uit de Instant Vortex airfryer, dat voor 2 personen geserveerd wordt in iets meer dan 20 minuten, combineert perfect gepaneerde kipfilets met knapperige gem sla en een romige caesar dressing op yoghurtbasis. Sprenkel de pittige dressing over de knapperige gem sla, strooi er gehakte bieslook over en geniet van de heerlijke smaken. Een heerlijk diner dat eenvoudig te maken is en gegarandeerd een succes bij elke hap!

Porties: 2 pers
Totale bereidingstijd: < 20 min

Ingrediënten:

  • 2 Gepaneerde kipfilets
  • 2 Little Gem-sla
  • Klein bosje bieslook, fijngehakt

Caesar dressing:

  • 100 g yoghurt
  • 25 g Parmezaanse kaas
  • 2 theelepels Citroensap
  • 1 theelepel Dijon-mosterd
  • 1-2 ansjovis (optioneel)
  • ½ teentje knoflook
  • 1 theelepel Worcestershiresaus
  • 1 eetl mayonaise
  • Olie, zout en peper indien gewenst

 

Bereidingswijze:

1. Frituur de gepaneerde kipfilets 6-9 minuten op 180C in jouw Instant Pot airfryer. De tijd varieert afhankelijk van de grootte van de kipfilet, maar gebruik als algemene regel 6 minuten voor klein en 9 minuten voor groter.

2. Terwijl de kip wordt gefrituurd, verdeel je de sla in blaadjes. Maak vervolgens de dressing door alle overige ingrediënten te combineren en te mixen tot een gladde massa. Giet de dressing over de slablaadjes en meng de salade door elkaar.

3. Haal de gekookte krokante kip uit de mand van de airfryer, snijd hem in plakjes en serveer deze bovenop je salade met de gehakte bieslook.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.