Instant Pot Cola Marinated Ribs

ingrediënten:

  • 2 pond varkensribbetjes voor baby's
  • 2 eetlepels zout
  • 4 kopjes gewone cola geen dieet
  • 1 kopje water
  • 1 kopje barbecuesaus naar keuze

INSTRUCTIES:

  1. Plaats de ribben in een ritssluitingszak ter grootte van een liter. Voeg zout en cola toe en sluit de zak, draai een paar keer om de ribben te bedekken. Koel gedurende 12-24 uur. Haal de ribben uit de marinade.

  2. Plaats de onderzetter in Instant Pot® en voeg het water toe. Leg de ribben op de onderzetter, plaats het deksel op de pot en vergrendel ze op hun plaats om te verzegelen. Snelkoken of handmatig op hoge druk gedurende 40 minuten . Laat de druk 10 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen. Gebruik Quick Pressure Release.

  3. Verwarm de ovengrill voor.

  4. Leg de ribben op een bakplaat en borstel de barbecuesaus over de ribben, volledig afdekken. Rooster de ribben boven in de oven tot de barbecuesaus begint te borrelen, ongeveer 3 minuten. Draai de ribben om en rooster de andere kant tot de saus bubbelt en bruin is.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.