In An Instant Part 2 - Spicy Miso Ramen Met @SchoolofWok | Instant Brands

In deze video laat Jeremy Pang van @SchoolofWok zien hoe je lekkere pittige miso ramen kunt maken met de Instant Pot Pro!

Dit recept is snel en eenvoudig, maar het heeft nog steeds de diepe, hartige smaak en het malse vlees dat ramen zo speciaal maakt.

Als je altijd al geïntimideerd bent geweest door thuis ramen te maken, maak je dan geen zorgen, dit recept neemt al het giswerk voor je weg. Met dit Instant Pot elektrische snelkookpan-recept kun je Japan binnen enkele minuten en met minimale inspanning in je keuken brengen.

Ingrediënten:

  • 1 pakje Nissin instant noedels / witte ramen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 kg varkensbotten
  • 1 varkenspoot / schouderbot
  • 500 g varkensschoudergewricht (vlees van het bot)
  • 5 lente-uitjes, grof gesneden
  • 2 stukjes gember ter grootte van een duim
  • 5 gedroogde shiitake-paddenstoelen
  • 2 stuks kombu
  • 5 teentjes knoflook

 

Miso Tarra:

  • 6 eetlepels gele Miso
  • 6 Sake
  • 3 Japanse soja
  • 2 suiker Duimgrote gember, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt

 

De toppings:

  • Soja gemarineerd ei (in foodbag)
  • 3 el Hon mirin
  • 3 el Japanse sojasaus (Shoyu)
  • 3 eetlepels donkere sojasaus 6 eetlepels water
  • 1 x voedselzak (om de eieren te marineren)

 

Hon Mirin Chilipasta:

  • 4 el Mirin
  • ½ el zachte bruine suiker
  • 3 eetlepels japanse chilipoeder (ichimi)
  • 1 tl Japanse sojasaus

 

Bereidingswijze:

  1. Doe de bouilloningrediënten, minus de gember, knoflook en lente-uitjes, in een snelkookpan op een hogedrukfunctie van 5 minuten. Laat na vijf minuten de stoom ontsnappen, open de pan en laat uitlekken. Haal al het schuim van de bovenkant van het vlees, vul opnieuw met koud water, voeg de gember, knoflook en lente-uitjes toe en zet het 30 minuten onder hoge druk.
  2. Verwarm de ingrediënten van de ‘Mirin Tare’ tot ze bubbelen en zet apart.
  3. Kook de eieren 6,5 minuut in snel kokend water. Doe de ingrediënten voor de marinade in een voedselzak en voeg de gepelde eieren toe aan de zak. Zet opzij om te marineren.
  4. Meng snel de ingrediënten voor de chilipasta en giet er hete olie over om te koken en te combineren. Snijd de lente-uitjes fijn.
  5. Open na 30 minuten de snelkookpan weer en meng de Mirin Tarra erdoor. Zet weer 1 x 30 minuten hogedrukfunctie. Zodra de tweede cyclus van dertig minuten voorbij is, bent u klaar om te serveren. Kook de noedels en plaats het geraspte vlees en de bouillon over de noedels. Werk af met de chilipasta, eieren en fijngehakte lente-uitjes.

 

Volg Ons TikTok: https://www.tiktok.com/@instantpot_benelux

Instagram: https://www.instagram.com/instantbrandsbenelux

Youtube: https://www.youtube.com/@instantbrandsbenelux

Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.