Instant Pot boterkip

Titel recept: Boterkip

Serveert:
Voorbereidingstijd: <15 minuten
Bereidingstijd: <10 minuten
Totale tijd: <30 minuten
Moeilijkheidsgraad (1-5): 1

Over Beschrijving:

Verlang je naar een zijdezacht, romig bord boterkip? Boterkip of murgh makhani is een van de meest universeel geliefde Noord-Indiase curries aller tijden, grotendeels dankzij de rijk gearomatiseerde boterachtige tomatensaus en sappige kip.

Boterkip is echt een van onze favoriete doordeweekse diners. Gemaakt in de Instant Pot, je hebt alleen basisingrediënten uit de supermarkt nodig en de voorbereidings- en kooktijd is minimaal. Deze curry is gewoon enorm van smaak en is de perfecte maaltijd om in de pan te doen en zijn ding te laten doen. De toevoeging van kikkererwten naast de kip maakt dit zowel een budgetvriendelijk als vegetarisch doordeweeks diner. De boterkip kookt pot in pot naast de rijst, waardoor dit een serieus eenvoudige maaltijd is.

Aangezien dit curryrecept wordt bereid in de Instant Pot, houdt u smaak en vocht vast en bespaart u uzelf uren kooktijd. Winnen! Serveer deze curry met rijst, naan of roti en geniet in een fractie van de tijd van de heerlijk authentieke smaak van een boterkip curry.

 

12 ingrediënten <30 minuten Snel en gemakkelijk

 

Ingrediënten:

*1 el olie
*1 middelgrote ui, in blokjes gesneden
*2 eetlepels knoflook-gemberpasta
*1 el garam masala
*1 tl chilipoeder, naar eigen voorkeur aanpassen
*1 tl fenegriekpoeder of zaden (optioneel)
*1 tl komijn
*4 eetlepels tomatenpuree
*2-3/ 300 g kipfilets zonder bot, zonder vel, in hapklare stukjes gesneden
*400 g kikkererwten uit blik
*250ml 1 kopje room of yoghurt
*1 el boter
*Zout en peper naar smaak

 

Om te serveren: hete gekookte rijst, naan of roti

 

Pot In Potrijst
*220g, 1 kop basmatirijst
*250 ml/1 kopje water
*½ tl zout

 

1.Selecteer Bak op de Instant Pot en voeg de olie en de in blokjes gesneden ui toe.

2.Bak 2-3 minuten tot ze zacht zijn en voeg dan de knoflook en gemberpasta toe. Bak nog een minuutje terwijl je roert.

3. Voeg alle kruiden toe en bak nog 1 minuut, voeg dan de tomatenpuree en 1 kop/250 ml water toe en roer alles goed door.

4. Voeg de kipfilet en kikkererwten toe, gebruik een spatel om ervoor te zorgen dat de kip in een gelijkmatige laag zit, maar roer niet te veel, en druk op annuleren.

5. Als u rijst in een pot maakt, meng dan de rijst, het water en het zout in een kom van de juiste grootte en plaats dit op de langpotige onderzetter in de binnenpan.

6. Zet het deksel vast en selecteer snelkoken, waarbij u de tijd instelt op 5 minuten. Laat de druk na het koken 7 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen en laat vervolgens de resterende druk snel ontsnappen.

7. Open het deksel, haal de kom rijst eruit en maak los met een vork.

8.Geef de boterkip een mix en roer de room/yoghurt en de boter erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer direct met de rijst plus naan of roti.

To the main pageNext article
Powerblog - sign up for newsletter

Would you like more of this kind of useful information? Sign up for our newsletter for the latest news, useful tips and advice, delicious recipes, and special offers. We email at most once a week.