Air Frying - Waar begin ik?

 

Jouw Instant Air Fryer Gids!

 

Wat kun je bereiden in een air fryer?

De meeste maaltijden die je in de oven kunt maken, kun je ook in de air fryer bereiden. Enkele van de meest populaire gerechten om te bakken zijn bacon, hamburgers, groenten zoals zoete aardappelen, wortelen, paprika's, asperges, spruitjes, en verschillende vormen van aardappelen, waaronder gebakken aardappelen, hassle back, en frietjes.

 

Instant Vortex Airfryer


Wat een air fryer niet is!

Een airfryer is geen friteuse en werkt niet als een magnetron. In plaats daarvan werkt een air fryer als een kleine, krachtige oven die lucht gebruikt als primaire warmtebron, in plaats van vet.


Waar moet je op letten als je de airfryer voor het eerst gebruikt?

  1. Bedenk waar je de air fryer gaat plaatsen, zorg ervoor dat hij op een hittebestendig oppervlak staat en op minstens 8 centimeter afstand van de muur.
  2. Sommige fabrikanten raden aan om jouw nieuwe air fryer eerst 10 minuten te testen. Tijdens deze periode kun je een "geur van een nieuw apparaat" ervaren, dus het is raadzaam om de ramen open te zetten om de geur te verdrijven.

 

Kun je maaltijden opnieuw opwarmen in de air fryer?

Ja, de air fryer kan worden gebruikt om voedsel op te warmen. Dit is voordelig omdat de knapperigheid van het voedsel behouden blijft, in tegenstelling tot een magnetron die bepaalde etenswaren een beetje klef kan maken na het opwarmen.


Welke ovenschalen kan ik gebruiken in mijn airfryer?

Je kunt dezelfde ovenschalen gebruiken als in je oven. Houd rekening met de grootte van de lade van je air fryer als je gerechten kiest.

 

Tips voor het gebruik van je air fryer:

  • Sommige recepten kunnen een voorverwarmingstijd aanbevelen. Dit zorgt ervoor dat jouw air fryer kookt volgens de instructies van het recept. Naarmate je meer vertrouwd raakt met de air fryer, zul je merken dat voorverwarmen niet nodig is en kun je gewoon jouw kooktijd aanpassen aan de tijd die het kost om volledige warmte te bereiken.
  • Voorverwarmen wordt aanbevolen voor bevroren voedsel, omdat de hoge warmte bij binnenkomst in de air fryer de algehele textuur verbetert. De hitte versnelt de verdamping van waterkristallen in het bevroren voedsel.
  • Houd er rekening mee dat voedsel snel gaar wordt in een air fryer, één van de belangrijkste eigenschappen. Je moet de bereidingstijd met ongeveer 20-25% inkorten in vergelijking met recepten uit de oven.
  • Luchtfriteuses hebben meestal lagere temperaturen nodig dan traditionele ovens. Verlaag de temperatuur van de airfryer met ongeveer 20°C ten opzichte van de oveninstructies.
  • Gebruik geen caloriearme spray op de lade of inwendige delen van de air fryer, omdat deze lecithine bevatten die de bekleding van de air fryer kan beschadigen. Spuit in plaats daarvan de caloriearme spray op het voedsel en plaats het vervolgens op het rooster van de air fryer.

 

NU AIRFRYERS KOPEN

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.