Wat is een Instant Pot snelkookpan?

 

Instant Pot elektrische snelkookpan slowcooker multicooker kerst sinterklaas geschenk cadeauDe Instant Pot is niet de snelkookpan waarmee je grootmoeder in de jaren tachtig kookte en zijn vele malen geavanceerder en daardoor veiliger dan traditionele snelkookpannen (ze exploderen dus niet, en zijn volledig veilig als je ze gebruikt volgens de handleiding en de onderdelen goed onderhoudt).

Instant Pot-snelkookpannen exploderen, smelten of oververhitten niet. Bovendien heeft de Instant Pot verschillende veiligheidsfuncties die speciaal zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat niets behalve uw smaakpapillen explodeert bij gebruik van het apparaat.

10-in-1 snellkookpan & slowcooker

Deze multicookers hebben geïntegreerde software waarmee je verschillende kookfuncties met één druk op de knop kunt uitvoeren voor een vereenvoudigde kookervaring. De belangrijkste functies van deze fornuizen zijn langzaam koken, bakken en snelkoken. Er zijn echter knoppen die de functies verder uitsplitsen om koks te helpen bij het uitvoeren van verschillende soorten koken.

Instant Pot: veel meer dan alleen een snelkookpan en slowcooker

Een Instant Pot is een elektrische snelkookpan, maar biedt nog zóveel meer. Het is een multi-cooker, wat betekent dat hij veel kookfuncties heeft. Je kunt jouw Instant Pot gebruiken als slowcooker, rijstkoker, stomer, yoghurtmaker of koekenpan.Het is een alles-in-één apparaat, dus je kunt bijvoorbeeld een kip bruinen en alles in dezelfde pan koken. In de meeste gevallen zijn Instant Pot-maaltijden in minder dan een uur klaar om te serveren.

Instant Pot: veelzijdige en veilige multicooker

De snelle kooktijden zijn te danken aan de snelkookfunctie, die stoom vasthoudt die wordt gecreëerd door vloeistof (zelfs vloeistof die vrijkomt uit vlees en groenten), druk opbouwt en stoom terug in het voedsel werkt.  De knoppen Pressure Cook en Sauté zal je waarschijnlijk het vaakst gebruiken.

Maar verwar het niet met een snelkookpan op een kookplaat. In tegenstelling tot de snelkookpan van onze grootouders, elimineert deze Instant Pot veiligheidsproblemen met een deksel dat vergrendelt en vergrendeld blijft totdat de druk wordt opgeheven. Ja, je kunt een hele kip koken in de Instant Pot. Gezinnen van zes of minder zullen waarschijnlijk blij zijn met de 6-kwart multikoker.

Alle Instant Pots zijn gemaakt met minstens 10 belangrijke veiligheidsvoorzieningen die niet altijd op andere soorten kooktoestellen voorkomen. Diverse veiligheidsvoorzieningen zijn gericht op het handhaven van veilige drukniveaus bij gebruik van de snelkookpan. Deze multicookers detecteren of het deksel goed is gesloten voordat het koken onder druk begint. Lekken worden ook gedetecteerd door het apparaat in het geval de afdichting niet correct is geïnstalleerd. Dit om te voorkomen dat voedsel verbrandt.

De Duo biedt alle standaard Instant Pot-functies met een extra stand voor het maken van zelfgemaakte yoghurt. Het laat je ook snel koken op laag (naast hoog), zodat je meer controle hebt over de kooktemperatuur van soepen en linzen, wat uiteindelijk kan voorkomen dat ze te gaar worden in de papperige vergetelheid. Het is slechts $ 20 meer dan het meest eenvoudige Instant Pot-model (de Lux) en gaat vaak in de uitverkoop, dus we denken dat dit de beste waar voor je geld is.

Hoewel sommige mensen de hoge temperaturen van koken onder druk gelijkstellen aan het verlies van voedingsstoffen, is dit het tegenovergestelde van de waarheid. Met snelkoken kan de warmte gelijkmatig en snel worden verdeeld, zodat u voedsel zoals diepvriesgroenten niet in water hoeft onder te dompelen. Je hebt maar net genoeg water nodig om voldoende stoom te genereren, en de meeste recepten gebruiken ongeveer een kopje vloeistof.

Meer lezen over Instant Pot snelkookpannen & slowcookers?