Instant Pot Witte Lasagne Soep Recept

Supereenvoudige romige witte lasagnesoep... de perfecte knusse kom voor avonden wanneer je trek hebt in je favoriete lasagne, maar kan ook voor een gezellige kom soep gaan! Een mix van groenten, gestoofd met kip, Italiaanse kruiden, spinazie en lasagne.

Recept voor witte lasagnesoep

KEUKEN: Italiaans

PORTIES: 2 personen

APPARATUUR

  • Instant Pot Multi Snelkookpan

INGREDIENTEN

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 1 el olie
  • 15 g eekhoorntjesbrood
  • 500 g kalkoendijgehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • 120 ml witte wijn
  • 2 L kippenbouillon
  • 5 bladen lasagne
  • 1 tl chilivlokken* optioneel
  • 1 el geplukte tijmblaadjes
  • 150 ml slagroom
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 1 bol Mozzarella
  • 60 g pesto om te serveren optioneel
  • *Bij het koken voor een gezin/kleine kinderen kunnen de chilivlokken weggelaten worden.

INSTRUCTIES

  • Selecteer sauteren op de Instant Pot en stel de temperatuur in op 6 minuten. Voeg de ui en olie toe en kook tot de ui zacht is en begint te kleuren.

  • Terwijl de ui kookt, giet je 200 ml kokend water over de porcini en zet je apart.

  • Voeg het kalkoengehakt toe aan de Instant Pot en bak het gehakt rondom bruin. Als er vloeistof ophoopt terwijl het gehakt aan het koken is, til dan de binnenpan eruit, giet het vocht eruit (bewaar het) en blijf het gehakt bruinen.

  • Voeg zodra het bruin is de knoflook toe en bak nog 1 minuut

  • Voeg de witte wijn toe en laat nog 2-3 minuten sudderen, tot de alcohol is uitgekookt. Voeg de bouillon en porcini's in hun vloeistof toe aan de pot en druk op annuleren.

  • Blus de bodem van de binnenpan en sluit vervolgens het deksel. Selecteer snelkoken en stel de tijd in op 20 minuten.

  • Wanneer het kookprogramma is afgelopen, voert u een snelle drukontlasting uit en verwijdert u het deksel.

  • Breek grofweg 5 lasagnebladen in de pan en voeg dan de tijm en chilivlokken toe.

  • Sluit het deksel, selecteer snelkoken en kook gedurende 1 minuut onder hoge druk. Zorg ervoor dat de warmhoudfunctie is geselecteerd.

  • Voer na het koken een snelle drukontlasting uit.

  • Test de pastavellen - ze moeten op dit punt net al dente zijn. Roer tot slot de room en Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Selecteer annuleren, zet de instantpan op hoog vuur en warm de soep door.

  • Schep de soep in kommen. Scheur en verdeel de mozzarella over de kommen en garneer met pesto. Garneer eventueel met nog wat chilivlokken. Serveer onmiddellijk.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.