Knapperige Paneer Bites met Groene Chutney (Airfryer Recept)
Op zoek naar een vegetarisch borrelhapje dat snel klaar is én vol smaak zit? Deze knapperige paneer bites uit de airfryer zijn precies wat je nodig hebt. Gevuld met frisse groene chutney en omhuld in een goudbruine cornflakeskorst zijn ze perfect als snack, voorgerecht of partyhapje.
In slechts 20 minuten tover je met een paar simpele ingrediënten een vegetarische traktatie op tafel. Geen frituur nodig – je airfryer zorgt voor de perfecte crunch, elke keer opnieuw.
Porties: 25 stuks
Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Benodigdheden: Airfryer
Ingrediënten
Voor de groene chutney:
- 40 g verse muntblaadjes
- 20 g korianderblaadjes
- 1 tl gemalen komijn
- ½ tl amchoor (optioneel)
- 1 teentje knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 groene chilipeper
- ½ rode ui
- 1 el water
- Sap van ½ citroen
- 1 tl zout
Voor de paneer bites:
- 500 g paneer
- 120 g bloem
- 1 tl komijn
- Zout en peper naar smaak
- 1 tl amchoor (optioneel)
- 4 kopjes fijn verkruimelde cornflakes
- 2 eieren
- 2 el water
- Bakspray of olie, naar behoefte
Bereidingswijze
1. Maak de groene chutney: Doe alle ingrediënten voor de chutney in een blender en mix tot een gladde pasta. Breng op smaak met extra citroensap of zout indien nodig. Zet opzij.
2. Snijd de paneer: Leg de paneer met de korte zijde naar je toe. Snijd het blok doormidden in twee lange plakken en snijd daarna in dunne reepjes van ca. 2 mm dik.
3. Vul de paneer sandwiches: Neem één reepje paneer, besmeer met wat chutney en dek af met een tweede reepje. Druk lichtjes aan. Herhaal tot alle reepjes op zijn.
4. Zet drie kommetjes klaar: Meng in het eerste kommetje de bloem, komijn, zout en eventueel amchoor. Klop in het tweede kommetje de eieren met het water los. Doe de verkruimelde cornflakes in een derde kommetje.
5. Paneer de bites: Haal elke paneer sandwich eerst door de bloem, dan door het eimengsel en ten slotte door de cornflakes. Druk de korst goed aan zodat alles bedekt is. Zet opzij en herhaal voor alle bites.
6. Bakken in de airfryer: Leg de paneer bites in een enkele laag in het mandje van je airfryer. Spray licht in met bakspray of olie.
Stel de airfryer in op 180°C en bak de bites 10 minuten. Draai halverwege om voor een gelijkmatige garing. Ze zijn klaar zodra ze goudbruin en krokant zijn.
Serveeradvies
Serveer direct uit de airfryer met je favoriete saus: extra groene chutney, yoghurtsaus, tamarindedip of pittige mayonaise doen het allemaal goed.
Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.