Zalmmoot met gember en sojasaus voor Instant Pot

Sojasaus geglazuurde zalm met gember recept voor Instant Pot

Kooktijd: 15 minuten

Wachttijd: 30 minuten

Porties: 4

Gezond en licht, zalmfilets zijn een makkie om te koken in een Instant Pot - en laten geen visgeur achter in je keuken. Door ze te marineren in een pittige mix van sojasaus, gember en limoen, wordt de vis mals en smaakvol, en een besprenkeling van geroosterde sesamzaadjes geeft het afgewerkte gerecht een knapperige noot.

INGREDIENTEN

  • 1/4 kop sojasaus 60 ml
  • Fijn geraspte schil van 1 limoen
  • Sap van 2 limoenen
  • 2 el geschilde en geraspte verse gember
  • 2 el stevig verpakte bruine suiker
  • 4  zalmfilets met vel van ongeveer 180 g elk

VOOR HET SERVEREN

  • geroosterde sesamzaadjes gestoomde witte of bruine rijst


INSTRUCTIES

  • Klop in een kleine kom of maatbeker de sojasaus, limoenschil en -sap, gember en bruine suiker door elkaar. Leg de zalmfilets in een ondiepe bak of ovenschaal en giet de marinade erover. Dek af met plasticfolie en marineer in de koelkast voor minimaal 30 minuten en maximaal 2 uur.
  • Leg de zalm in de Instant Pot®, met het vel naar boven, en giet de resterende marinade over de vis. Vergrendel het deksel op zijn plaats en draai de klep naar Afdichting. Druk op de Pressure Cook-knop en stel de kooktijd in op 1 minuut (voor rosé zalm) of 2 minuten (voor medium zalm) op Low.
  • Laat de stoom 5 minuten op natuurlijke wijze ontsnappen en draai vervolgens het ventiel naar Ontluchten om eventuele resterende stoom snel te laten ontsnappen. Verwijder voorzichtig het deksel en gebruik een tang om de zalm over te brengen op een serveerschaal. Druk op de knop Annuleren om het programma te resetten.
  • Druk op de Sauté-knop en laat het kookvocht 3-4 minuten sudderen tot het ingedikt is. Schep voor het serveren de zalm erover en bestrooi met sesamzaadjes. Serveer er rijst bij.


Extra informatie

Om van dit gerecht een maaltijd te maken, voeg je 1 eetlepel olijfolie, 2 kopjes (150 g) gesneden paksoi of andere stevige groene groente en een scheutje water toe aan de hete pan nadat de saus over de zalm is geschept en kook in Sauté-modus tot ze zacht zijn, ongeveer 3 minuten.

Naar hoofdpaginaVolgende artikel
Powerblog - aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer van dit soort nuttige informatie? Meldt je dan aan voor onze nieuwsbrief voor het laatste nieuws, handige tips en adviezen, heerlijke recepten, en speciale aanbiedingen. We mailen hooguit 1x per week.