Pot-in-Pot koken met je Instant Pot

Meerpansgerechten in 1 pan!

Je kan heel goed Pot-in-Pot gebruiken voor de niet- eenpansgerechten. Hiervoor gebruik je elke temperatuurbestendige schaal, zoals Pyrex. Het enige waar je op moet letten is dat je ingredienten met vergelijkbare gaartijden gebruikt, omdat het niet zo handig is om de pan een tweede keer op druk te moeten laten komen. 

Als voorbeeld hoe PiP werkt geef ik een vega linzencurry met rijst: je gebruikt eerst Sauté om ui, knoflook en kruiden te fruiten en blust dit af met wat bouillon, waarbij je goed de bodem schraapt met een houten of kunststof spatel. Voeg dan de linzen toe en zet het stoomrek in de pan. Op het stoomrek zet je dan een bak met rijst, deze stoomt gaar terwijl de linzen koken. 

​Dit is natuurlijk alleen maar even een voorbeeld van hoe je dit kan gebruiken, er zijn tal van mogelijkheden voor deze methode. 

Voor PiP koken zijn wij nog bezig met een heel mooi accessoire: een metalen insert met meerdere lagen, zodat je 3 verschillende bakjes hebt om in te koken. Deze is wel voor de 8 liter, dus als je die in de toekomst aan wil schaffen dan zou ik daar rekening mee houden. 

 

 

To the main pageNext article
Powerblog - zapisz się do newslettera

Chcesz więcej tego rodzaju przydatnych informacji? Następnie zapisz się do naszego newslettera, aby otrzymywać najnowsze wiadomości, przydatne wskazówki i porady, pyszne przepisy i oferty specjalne. Wysyłamy e-maile najwyżej raz w tygodniu.