Instant Pot Groene Curry

 Keuken: Thais

 Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

 Duur: 30-60 min

 Dieet: Veganistisch, Vegetarisch

 Kooktechniek: Snelkookpan, Sauté

 Hoofdingrediënt: Tofu

 Voorbereidingstijd: 5 minuten

 Kooktijd: 35 minuten

 Porties: 4 porties

INGREDIENTEN:

  • 2 el olijfolie
  • 400Gr oz Stevige tofu, niet zijdezacht, in blokjes van 2,5 cm (1 inch)
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook geplet
  • 1 2,5cm gember geschild en geraspt
  • 1 handvol verse koriander- of korianderstengels
  • 3 el groene currypasta
  • 800ml blikjes kokosmelk
  • 2 groene bird's eye pepers in de lengte gehalveerd
  • 4 el sojasaus
  • Schil van 1 limoen
  • 4 kleine aardappelen, ongeschild en in vieren
  • 2 middelgrote wortelen geschild en in de lengte gesneden
  • 1 handvol sperziebonen bijgesneden
  • 1 groene paprika in schijfjes
  • 2 handen vol spinazie
  • 1 handvol verse korianderblaadjes
  • 1 1/2 eetlepel maizena of maïsmeel
  • 1 1/2 el koud water

INSTRUCTIES:

  • Snijd 400g stevige tofu (niet zijdezacht) in stukken van 2,5 cm. Gebruik keukenpapier om overtollig vocht te absorberen.
  • Verhit een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg, eenmaal heet, 1 eetlepel olijfolie toe, bak zachtjes 5 minuten om en om goudbruin aan alle kanten, verwijder en zet opzij.
  • Druk op de Sauté-knop op de Instant Pot op normale warmte (aangepast niveau 3 voor de Evo Plus).
  • Zodra het display HEET aangeeft, voegt u de rest van de olie toe, samen met 1 ui (gesnipperd), 3 teentjes knoflook (geplet), 2,5 cm gember (geschild en geraspt) en 1 handvol verse korianderstengels. Kook 2 minuten, onder regelmatig roeren.
  • Voeg 3 eetlepels groene currypasta toe, kook nog een minuut. Roer regelmatig.
  • Voeg 2 blikken kokosmelk van 400 ml, 2 groene bird's eye chilies (in de lengte gehalveerd), 4 eetlepels sojasaus, schil van 1 limoen, 4 kleine aardappelen (ongeschild, in vieren) en 2 middelgrote wortelen (geschild en in de lengte gesneden) toe ). Roer en druk op ANNULEREN.
  • Plaats het deksel op de Instant Pot, stel de klep in om te verzegelen, selecteer handmatige hoge druk (snelkoken aangepast hoog op Evo Plus) gedurende 10 minuten.
  • Wanneer Instant Pot piept, laat u de druk snel los.
  • Open het deksel als de pin valt. Druk op ANNULEREN.
  • Druk op Sauté zoals hierboven, voeg 1 handvol sperziebonen toe (bijgesneden), kook 4 minuten, voeg dan 1 groene paprika (in plakjes) toe, kook nog eens 3 minuten, af en toe roeren.
  • Meng 1 1/2 el maïzena/maizena met 1 1/2 el koud water in een kopje, roer erdoor om het in te dikken. Druk op ANNULEREN.
  • Roer de gereserveerde tofu, 2 handenvol spinazie en 1 handvol verse korianderblaadjes erdoor.
Zur HauptseiteNächster Artikel
Powerblog - Newsletter abonnieren

Mehr nützliche Infos? Newsletter anmelden! Neueste Nachrichten, Tipps, Rezepte, Angebote - wöchentlich per Mail.